Lelaki dikhuatiri lemas. Lori dipandu terjatuh ke dalam laut

Spread the love

SEREMBAN, 19 Julai — Seorang lelaki warga tempatan berusia 33 tahun dikhuatiri lemas selepas lori yang dipandunya secara mengundur terjatuh ke dalam laut dari jeti pemunggahan arang batu di Jimah Power Plant, Port Dickson dekat sini, awal pagi tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson Mohd Hairul Izam Mazelan berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada kira-kira 1.50 pagi sebelum bergegas ke lokasi kejadian.

“Siasatan awal mendapati ketika kejadian mangsa dan empat lagi rakannya yang merupakan warga asing sedang melakukan kerja pembersihan arang batu di jeti pemunggahan arang batu untuk disimpan ke coal yard di jeti berkenaan.

“Ketika ini Pasukan Penyelamat di Air (PPDA) Bomba sedang menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa yang bermula sejak pagi tadi dan mangsa dipercayai terjatuh di kedalaman kira-kira 25 meter dari paras laut,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Bagaimanapun, menurut beliau operasi SAR berkenaan mengalami sedikit kesukaran ekoran air laut yang bergelora dan ombak besar ketika ini.

Beliau berkata pihaknya turut dibantu beberapa agensi penyelamat lain termasuk polis dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM).

— BERNAMA


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *