Perpustakaan Sibu Ditutup Hingga 7 Jun ini

Spread the love
gambar hiasan

KUCHING, MEI 21: Pihak pengurusan Pustaka Negeri Sarawak telah memutuskan  penutupan perpustakaan negeri  sebagai langkah berjaga-jaga ekoran peningkatan jumlah kes Covid-19 di negeri ini.

Dalam satu kenyataan media semalam, Pustaka Negeri Sarawak berkata ia akan selalu berwaspada untuk menjaga pengguna dan pekerjanya.

“Namun dengan meningkatnya jumlah kes Covid-19 harian di Sarawak, kami mengambil langkah berjaga-jaga untuk menutup perpustakaan.”

“Bagi mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Pengendalian Bersyarat (CMCO) untuk Sarawak yang dikemas kini pada 17 Mei, Lembaga Pengurusan telah memutuskan untuk menutup perpustakaan dari 21 Mei hingga 7 Jun,” katanya.

Mernurut kenyataan itu lagi, ahli masih boleh meminjam buku melalui BookBear Services mereka, yang tersedia dari jam 9 pagi hingga 5 petang setiap hari, tidak termasuk cuti umum.

Untuk sebarang pertanyaan, orang ramai boleh menghubungi pegawai mereka melalui WhatsApp – Bookbear Service / Pembaharuan Pinjaman Buku di 013-8024095 atau Komunikasi Korporat di 019-8806966.

“Selain itu, perkhidmatan perpustakaan dalam talian kami tersedia sepanjang masa, tujuh hari seminggu. Untuk mengikuti sebarang aktiviti dan akses ke program menarik kami, pengguna boleh melayari – Facebook @ pustaka.sarawak; Twitter @pustakaswk; Instagram @pustakaswk, Telegram: Pustaka Negeri Sarawak dan Youtube: Pustaka Sarawak ”.


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *