Permulaan Baru untuk Francisca Luhong

Spread the love

Tidak berjaya sebagai Miss Universe tidak bermakna perjalanan Francisca Luhong akan berhenti begitu saja. Sebaliknya ia adalah satu permulaan yang baru untuk Francisca meneruskan kariernya. Kejayaan Francisa secara tidak langsung memberi inspirasi dan dorongan kepada golongan anak muda dan belia khususnya belia Sarawak untuk mengejar cita-cita sehingga berjaya.

Kredit Instagram Francisca Luhong

Beliau bukan sahaja semakin matang malah telah mempelajari banyak ilmu sepanjang mengikuti pertandingan Miss Universe. Beliau juga meluaskan kenalan yang berbeza agama dan bangsa dari serata dunia. Disebalik sokongan padu daripada tanah airnya sendiri, Wakil Miss Universe Vietnam 2020, Tran Khanh Van, merupakan rakan sebilik dan juga kawan baik Francisca sepanjang pertandingan itu berlangsung.

Keakraban dua sahabat baik ini dapat dilihat apabila Francisca memuat naik status twitter dengan sentiasa memberi sokongan padu dan dorongan kepada sahabat baiknya itu agar dia berjaya sampai ke peringkat akhir.

Kredit Twitter Francisca Luhong
Kredit Instagram Francisca Luhong
Kredit Instagram Francisca Luhong

Sebagai satu-satunya peserta berbangsa Iban-Kenyah dari Sarawak untuk mewakili Malaysia semasa pertandingan Miss Universe, tidak mematahkan semangatnya untuk terus bersaing dengan wakil- wakil negeri lain.


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *